F1

En første generations hybrid Labradoodle er produktet af en Labrador Retriever og en puddelhund - 50/50 genetiske makeup, dette er den første generation af labradoodle racen. I dette særlige  F1 Labradoodlens  pelstype kan være glat som en Lab eller ruhåret og ligne en irsk ulvehund eller bølget / langhåret. De fælder normalt lidt eller meget, hvalpe i samme kuld kan variere i pels og fysiske træk. Dette er ikke den bedste hund for folk med svær allergi. Som første generations hybrider,har disse hunde en god sundhedsmæssige fordel forbundet til Hybrid Vigour men selvfølgelig kun hvis forældrene er sundhed testet for relevante sygdomme. Dette er et fænomen i avlsarbejdet med henvisning til den første krydsning mellem to uafhængige racerene linjer er sundere og vokser bedre end begge forældre linje.
Pels vedligeholdelse: Lav pleje
Pels beskrivelse: Pelsen vokser til omkring 7-10 cm  i længden og kræver lejlighedsvis trimning.
Fældning: nogle fælder andre ikke.
Allergi Venlighed: normalt succes i familier med milde allergier. Når en familie har moderat til svær allergi, er en backcross Doodle  ( F1b) anbefales.

F1B

F1b labradoodle
Når du tager det ovenfor nævnte F1 Labradoodle og avle med en standard puddel får du en F1b labradoodle. Da F1 hunde har glat eller ru pelstype, og ved at back krydse den med puddel får du den bedste type pels for allergiker. Den F1b generation kan begunstige mere af en puddel pels type med bølget / krøllet fleece og undertiden uldfrakker men stadig bevarer det unikke Labradoodle udseende. Mange F1b får et tykt, blødt hår, der er bølget til krøllet. De er ofte frosted eller fremhævet i farven. Deres størrelse varierer mellem 25-30 kg. De behøver ikke fælde fleste fælder ikke og er de pelstyper derer mest allergi venlige. De er ofte brugt som førerhunde og service hunde på grund af deres utrolige intelligens og deres størrelse og styrke. F1b s er den mest eftertragtede generation. Den F1B generation er stadig tæt nok på avl træet at drage fordel af krydsningsfrodighed. Efterfølgende generation skal der tages hensyn til pels og temperamentjeg vil ab´nbefale F1 eller multigen.
Pels vedligeholdelse: moderat til høj pleje

Pels pleje. Den er normalt tykkere og mere krøllet end en første generation Labradoodle med en bølget eller krøllet pels. 

Fældning: Let til ingen fældning
Allergi Venlighed: Backcross Labradoodles anbefales til familier med moderat til svær allergi

F2B føste generation af multigen

F2B Labradoodle
En anden generation backcross hvalp (F2B) er resultatet af en labradoodle (F1) avlet til en Labradoodle backcross (F1b). Selv om tre generationer i støbeskeen, F2B er er teknisk set anden generation hunde. Disse Labradoodles fælder som regel  ikke og allergivenlige. Dette er også den første generation af multi-generation Labradoodles.
1. generation hvalp - Lab x Poodle - F1
1. generation hvalp - Labradoodle x Poodle - F1b
2. generation hvalp - Labradoodle backcross x Labradoodle - F2B
Selv om der er mindre handlekraft i denne generation end i den første, anden generation backcross stadig er tæt nok på avl træet til den oprindelige hybrid til stadig nyde godt af krydsningsfrodighed.
Pels vedligeholdelse: moderat til høj pleje
Pels beskrivelse:Pelsen fortsætter med at vokse i længden selv om det ligner i udseende til en første generation Labradoodle.Pelsen er bølget eller krøllet.
Fældning : for det meste ikke fældende.
Allergi Venlighed: anbefales til familier med moderat til svær allergi.
Tilbage til toppen F3 Generation Labradoodle: En F3 Labradoodle er en parring mellem en F2 og en anden F2 eller højere Gen hund (3rd Gen)

Multi-gen

Multigen Labradoodle 
Multigenerations- Labradoodles eller Multi-gen - Når en labradoodle er 3 eller flere generationer i at racen, betragtes de som multigenerations- Labradoodles. Dette giver kyndige opdrættere at forfine personlighed, fysiske attributter, og pelstyper. De multigenerations- Labradoodles er normalt allergi venlige og har en mere ønskelig pels i tekstur og kvalitet. Det er den generation, der skal stræbes og avles efter. Så det tager år at komme til at opdrætter multi-gen labradoodler, Så det primærer målr erkun at producere ekstraordinære multigenerations-  Pels vedligeholdelse: moderat til høj pleje .Pels beskrivelse: Pelsen fortsætter med at vokse i længden og kræver kæmning og lejlighedsvis grooming. Det er tykkere end en første generation Labradoodle og kan have en krøllet, fleece eller bølget pels type. Fældning: næsten alle er fuldstændig ikke-fældende. Allergi venlighed: multigenerational Labradoodles anbefales til familier med moderat til svær allergi.